Meditatieve piano klanken geinspireerd door bloesems - door Dirk Albrodt

 

bloesem

 

Wat muziek en bloemen voor onze gezondheid kunnen betekenen.

Laten wij een kijkje in onze geschiedenis en de archetypische betekenis van planten nemen om vervolgens hetzelfde met muziek te doen. Hoe beinvloed muziek ons brein, onze activiteiten en gevoelens en welke rol spelen bloesems daarbij. 

 

De pianostukken worden op verschillende wijze voorgesteld, om hun genezende werking op allerlij verschillende manieren ervaren te kunnen. Klank, visie, smaak en beweging zorgen voor een holistische ervaring, die iedereen in eigen lijf kan beleven.

 

Wat is stress en hoe kalmeert muziek ons? Het reptielenbrein in ons laat ons altijd denken dat het om leven of dood gaat. Ook al wil je gewoon je baas om een loonsverhoging vragen. Dat is stress, die ons wil laten vechten of weglopen of bevriezen. Helpt het? Nee. Maar toch doen wij het iedere keer opnieuw wanneer we in een moeilijke situatie belanden. Muziek schakelt het angst centrum in ons brein uit, dus de volgende keer gaan we fluitend naar de baas, wat de kans op het gewenste resultaat aanzienlijk verhoogt.

 

Hetzelfde geldt voor bloemen. Zij stellen ons gerust door kleur en geur. 

 

En nu hebben wij door bloemen geinspireerde muziek, hoe geweldig is dat!

 

Muziek om te dromen, hoe alles goed gaat komen, hoe we onze problemen oplossen en gelukkig worden. Dat is nodig, want wat je je niet eens kunt voorstellen dat wordt nooit realiteit.

 

Dirk

  Dirk Albrodt: Heilpraktiker (DL), hypnotherapeut, bloesemremedies specialist, schrijver van diverse boeken over bloesemremedies.