ElsS

Els Sleutels    Mijn naam is Els Sleutels
 Bij mij kun je terecht voor yoga en ademsessies en holistic pulsing.

Lestijden: sinds november 2019 zijn de lessen van Els bij centrum Naturaleeza in Roggel en in de Bombardon Heythuysen

 

  Locatie: Centrum Naturaleza in Roggel

  Maandag       18.15 - 19.15 en van 19.30 - 20.30 uur
 
  Woensdag      09.00 - 10.00 uur en van 20.00 - 21.00 uur
 
  Woensdag      10.30 - 11.30 uur   Yoga op de stoel voor mensen met een bewegingsbeperking.
 
  Locatie De Bombardon in Heythuysen
  Donderdag     19.30 - 20.30 uur

  Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en www.elssleutels.nl

 

Hatha Yoga beoefenen

Onbewust, soms ook bewust, brengen we ons lichaam en geest in gevaar. Een verkeerde of verkrampte lichaamshouding geeft uiteindelijk klachten. Een verminderde balans van onze geest, en het opslaan van spanningen in het lichaam, kan nadelig werken op onze gezondheid. We leven immers in een maatschappij waar veel van ons wordt gevraagd en waarin velen van ons ook veel van zichzelf verwachten. Pijnklachten in bijvoorbeeld nek en rug en bijvoorbeeld een burn-out zijn het gevolg. Spanningen/stress of hoge werkdruk zorgen voor een overvolle geest. 

Yoga geeft je de mogelijkheid om je bewust te worden van (in)spanning in je lichaam. Het biedt ook ruimte om te ontdekken hoe  je die inspanning los kunt laten waardoor ontspanning vanzelf volgt. Die ontspanning is belangrijk om balans te ervaren, om met beide benen op de grond te blijven. Tijdens het beoefenen van Yoga is het lichaam een belangrijke ingang: van daaruit kom je in beweging en word je je bewust van jezelf. Je adem is een hierbij een krachtig middel en kun je gebruiken om rust in je lichaam en geest  te brengen.

Je lichaam maakt je voortdurend duidelijk wat goed voor je is. Dus neem de tijd om ernaar te luisteren.

Er zijn vele soorten yoga. De yoga vorm die ik geef, is Hatha Yoga. Binnen de lessen is er aandacht voor houdingen die je lichaam krachtiger en soepeler maken. Je ervaart hoe inspanning en ontspanning elkaar volgen en hoe dit samengaat met je ademhaling. Ademoefeningen en aandachtoefeningen zijn onderdeel van elke les. Met een optimale ademhaling en het richten van je aandacht houd je je gedachtestroom onder controle en ervaar je rust. Je neemt tijd voor jezelf zonder dat er een prestatie van je wordt verwacht.

 

Yoga op de stoel voor mensen met bewegingsbeperking.

Ook al ben je beperkt in je bewegingen door lichamelijke klachten of door een ziekte, of je bent een dagje ouder, yoga beoefenen is ook dan mogelijk. Je hoeft niet slank en lenig te zijn, zoals het beeld wordt geschetst op tv of in bladen.

Binnen je eigen grenzen bewegen met aandacht voor datgene wat je wel kunt. Aandacht voor het versterken van bepaalde spieren die de lichamelijke klachten kunnen verminderen. Tevens zorg je ervoor dat je lichaam zo soepel mogelijk blijft.

Bovendien is er aandacht voor het omgaan met beperkingen, het loslaten en bewustwording, het tot rust brengen.

 

Ik nodig jullie graag uit om samen met mij te ervaren hoe je ademhaling, je denken en voelen met elkaar samenhangen tijdens de yogalessen die ik in de Vlindertuin mag verzorgen. 


  Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en
  Website: www.elssleutels.nl