logo


Yoga is voor iedereen!,  De lessen zijn toegankelijk voor iedereen ongeacht ervaring of geen ervaring met yoga.

Iedere donderdag:

13.30 -14.30 uur Yogalates Senioren

18.30- 19.30 uur Hatha Yoga & Yin Yoga

19.30 -20.30 Ashtanga Yoga

Hatha Yoga: Hatha Yoga is een zachte yoga vorm vanuit het hart waar de zon en de maan centraal staan. Er worden zachte yoga vormen gedaan, staand, zittend en liggend. Er is ruimt tijd om de houding na te voelen. De Asana houdingen zijn voor ieder niveau geschikt, doordat Lachenta kijkt wat er voor jou mogelijk is. We zijn namelijk allemaal Uniek!


Yin Yoga: is een meer meditatieve vorm van yoga. Je blijft 3 tot 5 minuten in een houding, waardoor er meer ruimte in de botstructuur komt. Hierdoor krijgt het lichaam letterlijk meer ruimte en wordt het bindweefsel gestimuleerd. Deze vorm is ideaal om in het Nu te geraken daar waar we normaal zouden gaan bewegen verblijven we vanuit zachtheid in de houding.
Yin yoga reinigt op energetisch niveau, doordat de houdingen samen werken met de meridianen van het lichaam.

Ashtanga Yoga:  is Yoga van het acht voudige pad, 8 takken; de 3e tak is Asanas, (houdingen) ook wel gezien als de’ ingang’ om terug in contact te komen met ons bewustzijn, in de houdingen ervaar je waar jou uitdagingen liggen of waar jij in jouw comfort zone bent.

Als de houdingen meer eigen worden door beoefening, is er steeds meer ruimte om aan de de 4e tak  Pranayama (adembeheersing) te gaan werken. Waardoor de Practice naar mate van tijd steeds meer een meditatie in beweging zal  zijn.
Vinyassa betekent letterlijk vertaald 'Verbinden', Ashtanga Vinyassa yoga wordt dan ook gezien als adem beweging, het verbinden van Lichaam en Geest.

De Ashtanga lessen worden gegeven in de half-led primary serie, een verkorte vorm van de traditionele Ashtanga Vinyassa led-class: Mysore, afkomstig uit India. Deze lessen staan in het teken van een vaste volgorde van de asanas die in een flow op het ritme van de adem (pranayama) worden uitgevoerd. Hier kun je verder verdiepen in deze zeer intelligente Ashtanga Practice, het is een helende Practice die in de jaren 70 door studenten van Sri. Pathajabi Jois ( 1915- 2009 ) naar het westen werd gebracht.

Ashtanga Yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga waarin je met de zachtheid van binnenuit werkt. Door het beoefenen en synchroniseren van de juiste ademtechniek (Ujjayi pranayama), houdingen (asanas), focuspunt (drishti) krijgen we de controle over de zintuigen en een dieper inzicht in ons zelf. We produceren intense hitte in ons lichaam zodat we transpireren en de spieren, organen kunnen ontgiften en zuiveren. Dit resulteert in een sterk energiek lichaam met een heldere en scherpe geest. Door regelmatig met discipline te oefenen verkrijg je uiteindelijk balans op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

 

NIEUW BIJ CENS STUDIO

Mindful yoga

Zwangerschaps yoga

Babymassage


Yin en Yang zijn met elkaar verbonden het ene kan niet zonder het ander; dag en nacht, de maan, de zon, wit en zwart.
Yang zijn de meer dynamischere vormen van Yoga; Easy Yoga, Easy Flow, Power & Ashtanga Vinyassa Yoga.
De Yin lessen zijn een mooie aanvulling op de Yang lessen of om je flexibeler en energetisch stabieler te voelen.

De vruchten van yoga rijpen met geduld & zorg....

Lachenta       Lachenta 1

Kom even helemaal tot jezelf!, Wat is er mooier dan jezelf zijn?

Haar liefde, enthousiasme, vreugde, inzicht,rust en geduld voel je in haar lessen, ze neemt  je mee in een flow,

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
M: 06 185 163 60