PREPSCHOOL INTRODUCTIE IN HARP THERAPIE

Deze extra module van de IHTP is bedoeld om studenten te laten kennis maken met de werkwijze van de IHTP en evetueel als opstap in te zetten om aan de opleiding te gaan beginnen.
Ook om de techniek van het harpspelen eerst goed te leren kennen en oefenen is dit een goede gelegenheid om ervaring op te doen.
Iedereeen die belangstelling heeft is uitgenodigd, ook als je de opleiding niet wil starten, maar graag wil ontdekken of (intuitief) harpspelen iets voor jou is.

De ervaring heeft geleerd, dat het nuttig is, om beginners en intermediates op de harp, een specifieke praktische handleiding aan te bieden, hoe en wat te oefenen om de harp-spel vaardigheden in de context van harptherapie optimaal te ontwikkelen. Welke oefeningen en hoe men die best kan gebruiken, om vlot, ontspannen, enz…te improviseren en stukjes aan te leren. Het zich het spelen zo eigen te maken ,dat men in staat is, tijdens het spelen ,techniek los te laten ,en de nodige aandacht te kunnen geven aan “what is willing to meet me”, en wat gebeurt bij de ontvanger, zonder geblokkeerd te raken in het harpspel….

Hiervoor wordt een 2-daagse georganiseerd, die als initiatie in deze materie, net voor de IHTP-week in juli ieder jaar, op dezelfde locatie: de Vlindertuin, in Heythuysen, doorgang vindt.
In 2020 is de datum verzet naar 19 en 20 september.

Een indeling in 3 groepen wordt gemaakt:

-Groep 1: “dummies”, die nog nooit harp speelden, en mensen die “net” begonnen zijn met harp spelen en voor diegenen die minstens een jaar harp spelen/les volgen, en horen tot categorie “beginners-intermediates”

-Groep 2: voor de gevorderden die minimaal 4 jaar harp spelen. 

Groep 3: voor de advanced studenten onder begeleiding van een CTHP met conservatorium achtergrond.

 

Van elke deelnemer in groep 1 ontvangen de docenten graag vooraf een motivatie, en, indien reeds harp spelend, een overzicht van wat reeds gespeeld-gekend is op de harp. 

Uiteraard is een kleine opname van wat men speelt, welkom! Dit is echter niet verplicht.

Dit laat de docenten toe, om de deelnemer beter te kunnen plaatsen in de juiste groep, waardoor men des te meer uit de aangeboden leerstof zal kunnen halen!

Uiteraard is een kleine opname van wat men speelt, welkom!

De bedoeling achteraf, is, om de mogelijkheid tot verdere opvolging, bijsturing waar nodig ,en ontwikkeling te voorzien. Hiervoor zullen meerdaagse worden georganiseerd doorheen het volgende jaar, en is tevens mogelijkheid om individuele lessen te nemen.

 

Wanneer: 2020: data worden binnenkort bekend gemaakt.
               

Kosten: 75 euro per dag (dus 75, 150 of 225 euro).

Eten: wanneer gewenst is er de mogelijkheid om vegetarisch te lunchen en te dineren voor 35 euro per dag. 

Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Docenten: Liesbeth Schroen - beginners
                 Lisa Joosten  - intermediates
                
Margaret Forrest - advanced

 

 Meer informatie over de IHTP is te lezen op www.harptherapycampus.eu of www.harptherapycampus.com .

 

Margaret

Jan